fredag 22 november 2013

lördag, söndag, måndag

Imorgon ska jag gå upp tidigt, klä på mig och fixa håret. Får inte glömma viktiga saker, men borde inte göra det, de viktigaste ligger ju redan i väskan (som min mamma har sytt för ett tag sen). Sen måste jag hinna med bussen som går till Uppsala fem över nio, som vanligt. Jag brukar ändå gå/cykla till bussen alldeles för tidigt och sen vänta i tjugo minuter, om inte mer, är alltid rädd att jag inte hinner. Jag blir så rädd, och får alldeles för mycket ångest när jag ska åka buss. Vill inte att det ska vara mycket folk på bussen, vilket det har varit den sista tiden. Hallå, klockan är nio, ni ska vara hemma och sova ju? Det konstiga är att jag är mest rädd för att stiga på bussen. När jag väl hittar en ledig plats är det lugnt. Men jag hatar att sitta bredvid främlingar. Är rädd för det, av nån anledning. Det jag verkligen hatar hos vissa människor är när de inte sitter vid fönstret, men det är ändå ledigt där, men de låter inte andra sätta sig bredvid. Eller har sin väska på platsen bredvid sig medan det är få lediga platser på bussen. Ibland lägger jag min väska på sättet bredvid, men när jag märker att det börjar bli lite plats så lägger jag den i knät eller på golvet. Blir så jävla irriterad på såna människor. GÖR LITE PLATS ÅT ANDRA, ERA JÄVLAR.
Jag blir lite åksjuk, särskilt när det är en jävla busschaufför som kör som en jävla galning, så oftast sätter jag mig vid fönstret. Så att någon kan sitta bredvid om det inte finns nån annan plats. Jag hatar bara när jag måste sätta mig bredvid en främling.
Men iallafall.
Jag ska träffa Amanda imorgon, och sen ska hon följa hem till mig och sova över. Vi kommer säkert dricka te, gosa med katterna och sedan kolla på film. Känn Ingen Sorg blir det, och sedan en av mina favoriter; Another Gay Movie. Den är ungefär en American Pie-film, fast om bögar. Älskar den.

På söndag ska Amanda åka hem och då kommer jag bli ledsen och må dåligt igen och sakna henne och vara ännu mer ledsen. Men ändå glad över att vi träffats igen.
Kommer också vara glad över att måndag kommer efter det (jag låter som Rebecka Blacks jäkla Friday). Ungefär alla hatar måndagar, jag med för den delen, men då ska äntligen åka och pierca kinderna. Det är jag glad för.
Folk säger att cheeks är jobbiga när de läker, men jag hoppas att det kommer gå bra för mig. Antagligen kommer jag att skaka, min röst kommer darra, jag kommer att må illa av ångest och jag kommer rodna eftersom kille som piercar där är snygg. Väldigt snygg.
Hursomhelst.
Jag har läst mycket på sistone. Läst ut två böcker på några dagar, om jag räknat ut rätt. Har många andra som jag vill läsa. Det tog mig nästan ett år att läsa ut en av böckerna. Det var Slutstation Rättspsyk, och jag hade svårt att läsa den. Hade lite problem med vissa ord, men mest för att jag kunde inte begripa att sånt hände och fortfarande händer. Jävla psykiatri.
Jag och min syster är lite "beroende" av att köpa nya böcker. Oftast i nån second hand-affär, där finns det bra & billiga böcker. I en vanlig bokaffär kan en bok kosta ungefär tvåhundra kronor. En gång köpte jag och syrran tolv eller femton (tror jag) böcker för ungefär tvåhundra kronor. Det låter ju som en bra deal, om man säger så.

Vi tror att en av våra katter är gravid. Mamma säger att hon är nästan helt säker på att katten är gravid. Katter är så underbara. Kattungar är så himla, himla söta. Djur överhuvudtaget är underbara och söta.
Djurplågeri är så jävla äcklig. När jag har gråtit de sista morgnarna berodde det mest på just minnen som jag har av att vittna djurplågeri. Hur jag grät och skrek och grät ännu mer. Helst vill jag sudda bort de där minnen.
Funderar också på att bli vegetarian. Jag försökte för några år sen, men det gick inte så bra. Hoppas jag klarar det nu. Skulle också gärna vilja vara vegan, men finns ju så mycket man måste undvika då. (Gummibjörnar, bland annat. Jag vet att det finns gummibjörnar för veganer, men de är inte lika lätta att hitta som vanliga. Jag har ett problem när det gäller gummibjörnar. Seriöst. Om jag köper ett paket gummibjörnar kan jag äta hela paketet själv.)
MEN om jag nån gång skulle lyckas med att bli en vegetarian, eller vegan, så skulle jag absolut inte tjata på köttätare. Hatar människor som gör det, man stör sig så mycket på de.
Om du väljer att inte äta kött, och istället äta soja och annat, låt andra välja vad de vill äta.Finns ju ingen poäng med att tjata på köttätare, det är ju inte så att de mirakulöst kommer att ångra sig och lyssna och plötsligt sluta äta kött. Nej. De kommer bara störa sig på dig, och andra vegetarianer/veganer kommer få ett dåligt rykte. Det har de ändå redan fått.
Jag har hört en tjej säga att man inte ska dricka mjölk, eftersom mjölken är för kalvar. Ja, mjölken är för kalvar. Men vad ska man göra med den om kon inte har nån kalv som kan dricka den? Man måste ju mjölka kor, de mår fan inte bra av att ha massa mjölk som de egentligen inte behöver.
Jag blir irriterad av det. Av nån anledning. Ta inte illa upp. Det är bara min åsikt.

Jag borde nog försöka sova nu. Ska kanske börja med nån annan bok. Om jag orkar.

1 kommentar:

Alice sa...

Jag vet inte varför, men jag tycker verkligen om hur du skriver. Och dina åsikter.

Och jag kanske kommer sitta med er och se filmerna :3